HOME
Grünbauer BV
™  Sterk in staal!  ®
Terug naar de    
vorige pagina
inhoudsopgave

Verstekzagen

Voor U- en voor I- en voor H-

Hoe specificeer ik een ....


Liggend verstek van een U-balk, rug onder

Schema

Allereerst dienen L-totaal en H te worden opgegeven. Het is daarnaast voldoende om α danwel L2 en (in voorkomende gevallen) β danwel L3 te specificeren. Onderaan de pagina wordt duidelijk gemaakt, welk van deze twee maten men wanneer dient te gebruiken. Geef tenslotte naast de gewenste maten/hoeken ook de letter (J - K - L) in het zwarte vakje op.

Specificatie
  TOP

Liggend verstek van een U-balk, rug boven

Schema

Allereerst dienen L-totaal en H te worden opgegeven. Het is daarnaast voldoende om α danwel L2 en (in voorkomende gevallen) β danwel L3 te specificeren. Onderaan de pagina wordt duidelijk gemaakt, welk van deze twee maten men wanneer dient te gebruiken. Geef tenslotte naast de gewenste maten/hoeken ook de letter (M - N - O) in het zwarte vakje op.

Specificatie
  TOP

Staand verstek van een U-balk, scherp

Schema

Allereerst dienen L-totaal en H te worden opgegeven. Het is daarnaast voldoende om α danwel L2 en (in voorkomende gevallen) β danwel L3 te specificeren. Onderaan de pagina wordt duidelijk gemaakt, welk van deze twee maten men wanneer dient te gebruiken. Geef tenslotte naast de gewenste maten/hoeken ook de letter (P - Q - R) in het zwarte vakje op.

Specificatie
  TOP

Staand verstek van een U-balk, stomp

Schema

Allereerst dienen L-totaal en H te worden opgegeven. Het is daarnaast voldoende om α danwel L2 en (in voorkomende gevallen) β danwel L3 te specificeren. Onderaan de pagina wordt duidelijk gemaakt, welk van deze twee maten men wanneer dient te gebruiken. Geef tenslotte naast de gewenste maten/hoeken ook de letter (S - T - U) in het zwarte vakje op.

Specificatie
  TOP

Liggend verstek van een I- of H-balk

Schema

Allereerst dienen L-totaal en H te worden opgegeven. Het is daarnaast voldoende om α danwel L2 en (in voorkomende gevallen) β danwel L3 te specificeren. Onderaan de pagina wordt duidelijk gemaakt, welk van deze twee maten men wanneer dient te gebruiken. Geef tenslotte naast de gewenste maten/hoeken ook de letter (A - B - C) in het zwarte vakje op.

Specificatie
  TOP

Staand verstek van een I- of H-balk

Schema

Allereerst dienen L-totaal en H te worden opgegeven. Het is daarnaast voldoende om α danwel L2 en (in voorkomende gevallen) β danwel L3 te specificeren. Onderaan de pagina wordt duidelijk gemaakt, welk van deze twee maten men wanneer dient te gebruiken. Geef tenslotte naast de gewenste maten/hoeken ook de letter (D - E - F) in het zwarte vakje op.

Specificatie
  TOP

Wanneer α specificeren en wanneer L2?

Schema Schema


Deze twee tekeningen laten zien, wat de invloed is van de walstolerantie bij het opgeven van het verstek. In de linkertekening wordt de hoek opgegeven. Bij H-nom (de hoogte, die de balk "volgens het boekje" zou moeten hebben) zou men als lengte L2 verwachten. Heeft echter de balk een hoogte H-max (de maximale hoogte die nog binnen de tolerantie van de norm valt), dan is L2 niet L2, maar L + tol.2. Wanneer de lengte L2 essentieel is voor uw toepassing, dan is het dus raadzaam om niet de hoek α op te geven, maar L2. Ten gevolge van afwijkingen in de hoogte van de balk, geldt dan voor α niet α, maar α + tol 2, zoals getekend in de rechterfiguur.


©     Tel (+31) (0)20 6990300  e-mail info@grunbauer.nl TOP