HOME
Grünbauer BV
™  Sterk in staal!  ®
Terug naar de    
vorige pagina
inhoudsopgave

Staalstralen en conserveren

Brandschoon!

Walshuid en roest zijn spelbrekers als u staal wilt (laten) verven of lakken. Onze grit­straal­machines verwijderen walshuid en roest snel en effectief. Voor een probleemloze verdere afwerking adviseren wij u, ons de lasverf aan te laten brengen. Wij doen dit in één moeite door, en u bent zeker van een perfect (beschermd) eindproduct!

Gloednieuw!

Einde december 2000 werd de bestaande grote straalmachine afgebroken en vervangen door een gloednieuwe installatie van Gietart, Hengelo. Begin januari 2001 werd, na een vlotte opbouw, de nieuwe machine in vol gebruik genomen.

Het is een unieke machine, voorzien van diverse speciale Grünbauer-innovaties. Enkele van deze bijzondere vernieuwingen zijn geoctrooieerd. Het bijzondere van onze installatie is, dat zowel met de verfautomaat gewerkt kan worden, als handmatig. Met deze machine kunnen constructies gestraald worden, zonder dat onderwijl de werking van de verfautomaat wordt gefrustreerd. Dat spaart tijd en kosten en verkort de doorlooptijd van uw order ....


De nieuwe straalmachine.

Verder is de capaciteit groter dan die van de voorheen gebruikte machine. De doorvoeropening heeft nu een grootste breedte van 3300 mm. Er kunnen dus probleemloos platen tot een breedte van 3200 mm worden gestraald. Gezien de perfecte ondersteuning over de volle werkbreedte, kunnen wij probleemloos en zonder bijzondere kunstgrepen, platen van slechts 3 mm dik bij deze breedte geheel vervormingsvrij stralen.

De doorvoeropening van de straalmachine is getrapt uitgevoerd. In het midden, over een breedte van 1000 mm, bedraagt de vrije hoogte 700 mm. Over een breedte van 2500 mm is de vrije hoogte 600 mm. Zo kunnen wij óók die constructies met nèt dat tikkeltje extra hoogte aan ....

Beelden uit de productie


In deze ruime hal staan twee straalmachines die materiaal tot uiterlijk 3,2 meter breed aankunnen. Na het stralen wordt lasmenie aangebracht, waarna de balken, pijpen, liggers, platen, wat al niet, voor aflevering worden klaargemaakt.


Een bundel pijpen laat zich efficiënt vervoeren op de vrachtauto. In de loods zijn ruim bemeten hijsmiddelen en allerhand verpakkingsfaciliteiten aanwezig.


©     Tel (+31) (0)20 6990300  e-mail info@grunbauer.nl TOP