HOME
Grünbauer BV
™  Sterk in staal!  ®
Terug naar de    
inhoudsopgave

Opvallende projecten met Grünbauer-producten

Kernwoorden: spectaculair - zeldzaam mooi

We hebben materiaal en onderdelen toegeleverd voor allerlei spannende projecten. We laten hier een paar interessante voorbeelden zien. Geniet gerust met ons mee ....

N.S. station Sloterdijk

TOP

De tubulaire stationskap op de tweede verdieping

Bij station Sloterdijk kruisen de lijn Amsterdam-Haarlem en de Schiphollijn elkaar ongelijkvloers. De Schiphollijn loopt op de tweede verdieping. Om de reizigers te beschermen tegen weersinvloeden, is op dit niveau gekozen voor een soort glazen koker als overkapping. Die kon uitstekend worden gerealiseerd middels gebogen raatliggers. Geleverd door Grünbauer. Wat dacht u dan?

Buitenaanzicht van de kap. Een spannend lijnenspel, nietwaar? De binnenliggende glasstroken fonkelen als facetten van een briljant.

Meer foto's -->
 


N.S. station RAI

TOP

Een vlinderlicht kapje

Station RAI aan de zuidrand van Amsterdam is een relatief eenvoudig station, helemaal ingericht op het verwerken van grote stromen beurs- en congresgangers. Het is opvallend transparant, mede natuurlijk door de hoge ligging. De kap wekt onmiddellijk de gedachte aan vlinders op. Deze associatie wordt natuurlijk bewerkstelligd door de scherpe knikvorm en de hoog opstekende dakvleugels. De perronwanden zijn rond en worden gevormd door gebogen raatliggers.

Detail van de perronwand, met gefacetteerd glas - en gebogen Grünbauer-raatliggers.

Meer foto's -->
 


Entreepoortjes Floriade

TOP

Pioniers op het gebied van gebogen raatliggers

Op de Floriade te Amsterdam in 1981 werden de sterk-gebogen Grünbauer-raatliggers voor het eerst aan de mensheid vertoond. Typische pioniersproducten, die een grote belangstelling (en wellicht zelfs een gevoel van lichte opwinding) opwekten onder staalconstructeurs en architecten. Dit was nog niet eerder vertoond.


De entreepoortjes zijn heel simpel. Ze werden opgebouwd uit een drietal poortspantjes en een fraai verlopende zeildoek-bekleding. Hier zien we de spanten vóór het aanbrengen van de bekleding.
En hier zijn de poortjes gereed. Het talrijk toestromend publiek heeft ze in gebruik genomen.


Loopbrugje Floriade

TOP

De elegantie van de parabool

Eenmaal binnengetreden door de raatligger-entreepoortjes, werden de bezoekers op het Floriade-terrein nogmaals verblijd met een constructie met sterk gebogen raatliggers. Het betreft hier een voetbrugje van een meter of zeven overspanning over een vaartje. Een lieflijk brugje, heel simpel en verrassend effectief.


Het publiek staat vol bewondering te kijken .... naar de plantjes en het water. En zo hoort het ook. Het raatligger-brugje versmelt als het ware op natuurlijke wijze met z'n omgeving.

©     Tel (+31) (0)20 6990300  e-mail info@grunbauer.nl TOP