HOME
Grünbauer BV
™  Sterk in staal!  ®
Terug naar de    
vorige pagina
inhoudsopgave

De aanvoer per zijlosser op flatracks

Handig en verstandig

Stalen kolommen en liggers worden in de fabriek gefabriceerd en bij voorkeur - voor zover nodig - daar ook van een brandwerende bekleding voorzien. Dat is zeer bevorderlijk voor een snelle voortgang van de bouw, zonder onderbrekingen, zonder haperingen en met een optimale logistiek. De kolommen en liggers worden op de bouwplaats aangevoerd per zelflossende trailer. Vanzelfsprekend worden de aangevoerde liggers tijdelijk opgeslagen op een makkelijk bereikbare plaats op het bouwterrein, tot ze geplaatst kunnen worden. In de tussenopslag komen ze op speciale steunjukken te liggen, die (gratis) ter beschikking worden gesteld door Grünbauer. De aanvoer per zijlosser laat de bouwkraan vrij. Handig voor de transporteur (geen tijdverlies door wachten) én voor de aannemer (geen gezeur om de kraan).

De stapeljukken hebben ook tijdens het transport op de zijlosser een functie. De kant-en-klaar beklede liggers worden namelijk middels deze jukken op flatracks geplaatst. Bij deze wijze van transport kan er geen beschadiging optreden, niet van de ligger en niet van de brandwerende bekleding.

Wat kost dat?

Alle transport- en hijshulpmiddelen worden gratis door Grünbauer ter beschikking gesteld. De aanvoer per zijlosser is niet duurder dan de aanvoer per "gewone" trailer.

Hoe gaat dat?

Onderstaande figuur toont in zeven stappen het lossen van een flatrack met (in dit geval een enkele) hoedligger. Zet de zijlosser aan het werk door klikken op de knopjes onder de afbeelding. Nota bene: normaal liggen er uiteraard méérdere hoedliggers op een flatrack. Dat is wel bevorderlijk voor de efficientie!

laden          lossen

©     Tel (+31) (0)20 6990300  e-mail info@grunbauer.nl TOP